Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Torelló

Tendència política: Era d’Esquerra Republicana de Catalunya i la militància sindical era a la CNT.

Mandat: 1938

 

Josep Tor i Esturí

Temps a l'alcaldia

Va ser elegit alcalde el 23 de març del 1938, però deixà el càrrec el juny d’aquell mateix any coincidint amb la seva incorporació a files.

Obra de govern

Durant els pocs mesos que Josep Tor estigué d’alcalde es van fer gestions encarades a obres de defensa passiva, com per exemple les trinxeres. Aquestes gestions incloïen molt especialment el buscar subvencions en diverses instàncies per tal de poder fer aquestes obres. L’Ajuntament presidit per Josep Tor s’encarregà de buscar un local com a cantina per als nens refugiats fins als 14, ja que el Servei Internacional d’Ajuda als nens d’Espanya tenia el projecte de subministrar esmorzars i berenars a la mainada. Al cap de poques setmanes l’Ajuntament cedí l’anomenat Saló Bosch com a menjadors per a la mainada refugiada, fent-hi prèviament la construcció dels vàters i del rebost.

Fonts

-Llibre d’actes dels plens de l’Ajuntament de Torelló del 1937 al 1940. PUJOL i BASCO, Ramon: Història de la postguerra. Torelló 1939-1950. Moià, Grafiques Ister, 1991. SOLÀ, Fortià, Pbre: Història de Torelló. Barcelona, Grafiques Marina S.A., 1948.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra