Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Sant Vicenç de Torelló

Tendència política: ERC

Mandat: 1936-1938

Altres càrrecs: Des del 20 de febrer del 1936 el trobem formant part de la Comissió de Governació. Des del 26 d’abril del 1937 se’l nomena delegat de propaganda de la Generalitat. Des del 28 de juny del 1937 presideix el Consell Local d’Agricultura. Des del desembre del

 

Miquel Roquet i Roure

Temps a l'alcaldia

Va ser designat com a alcalde l’octubre del 1936 i exercí aquest càrrec fins l’11 de juny del 1938 degut a la seva incorporació a files.

Obra de govern

Una de les decisions més importants fou l’aprovació a finals del desembre del 1936 per part del Consistori del contracte per portar aigua del Ges a Vic i a Sant Pere de Torelló. El gener del 1937 s’acordà cedir l’edifici de l’exesglésia de Vilaseca als veïns de la colònia per utilitzar-ho per fer-hi espectacles. Ara bé, el Consistori no cedia la propietat, ja que això estava pendent del que es decidís des de la Generalitat. En aquest mateix mes també trobem, tal com succeí en aquells moments en altres municipis amb topònims de sants, un can.i de nom de forma que ara el poble de Sant Vicenç de Torelló passà a dir-se Lloriana de Ter. El març del 1937 es va haver de sanejar unes cases del carrer Francesc Macià que degut a la porqueria que acumulaven podien ser un focus d’infecció. També hi trobem mesures relatives al racionament dels productes bàsics i sobretot el problema dels refugiats, ja que la Generalitat n’envià 220 a Sant Vicenç per l’agost del 1937. Un representant de l’Ajuntament va reunir-se amb els delegats de la Generalitat que duien el tema dels refugiats per negociar les condicions. Precisament, el setembre del 1937 es féu una crida als consells d’empresa per recaptar el 5% del sou dels obrer del municipi per cobrir les despeses que comportava la presència de tants refugiats. El febrer del 1938 s’aconseguí traslladar una part dels refugiats al refugi que la Generalitat tenia a Aigües de Ribes. Un altre tema característic d’aquests anys de guerra són les mesures relatives a aquells minyons que s’amagaven per no incorporar-se a files. El desembre del 1937 es creà la Comissió Especial Proavions que tenia per objecte recaptar diners per comprar avions per a l’exèrcit republicà. Pel que fa a l’ensenyament es va demanar material escolar a la Generalitat per als nens refugiats a la colònia de Borgonyà. I una altra gestió que trobem és procurar que es fes la suplència d’un mestre a la colònia de Vilaseca.

Fonts

COLOMER, P.; COMAS M.R.; LLINARES, M.C. et al.: Borgonyà. Una colònia industrial del Ter.Vic, EUMO EDITORIAL, 1996. -Llibre d’actes dels plens de Sant Vicenç de Torelló: 1/7/1936-19/4/1937 (tom 28) -Llibre d’actes dels plens de Sant Vicenç de Torelló: 19/4/1937-9/12/1937 (tom 29). -Llibre d’actes dels plens de Sant Vicenç de Torelló: 16/12/1937-23/7/1938 (tom 30).

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra