Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Santa Maria de Corcó

Tendència política: Es presentà a les eleccions municipals del 1931 per les esquerres. Fou membre de la cooperativa “L’activitat obrera”. Aquesta cooperativa servia de reunió pels obrers i pels sectors que eren crítics amb els terratinents del municipi. Va sortir elegit regidor a les eleccions municipals del gener del 1934 presentant-se per la Unió Obrera de Corcó. Aquesta candidatura, que lògicament se situava a l’esquerra, va perdre les eleccions, tot i que obtingué un resultat de vots molt considerable.

Mandat: 1936 1937

Ofici: Treballà a la fàbrica de Can Coromina com a ajudant de contramestre.

Altres dades vitals: El 1939 s’exilià a França. No tornà fins a començaments dels anys setanta. Quan tornà de l’exili va anar a viure a Mataró. Més endavant, però, va tornar a viure a l’Esquirol. Morí en aquest municipi el 8 d’abril del 1977.

 

Magí Puntí i Rierola

Temps a l'alcaldia

Va accedir a l’alcaldia el juliol del 1936 arran de la situació creada al país després del cop d’Estat, lloc que ocupà fins l’octubre d’aquell mateix any. Magí Puntí encara tornaria a ser alcalde l’octubre del 1937 després d’una crisi a l’Ajuntament, cosa que era força habitual en els Consistoris que hi va haver durant la guerra civil.

Fonts

CROSAS i CASADESÚS, Jaume: Memòria de la guerra. L’Esquirol (Osona) 1931-1940. Tarragona, Edicions El Mèdol, 2000.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra