Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Torelló

Tendència política: Fortià Pujol era de la Lliga Catalana i fou elegit regidor a les eleccions municipals del 1934 en la candidatura que portava per nom “prointeressos torellonencs”.

Mandat: 1934-1936

 

Fortià Pujol i Ordeig

Temps a l'alcaldia

Fou l’alcalde gestor des del mes d’octubre del 1934, arran de la crisi que patia la política espanyola, fins el mes de febrer del 1936, en què cessà després de la victòria del Front Popular a les eleccions a Corts.

Obra de govern

De l’etapa en la qual Fortià Pujol fou alcalde-gestor destacaríem el fet que l’Ajuntament aprovés la proposta de la Junta Municipal de Sanitat d’esmerçar el 5% del pressupost de les despeses corrents per construir una clavaguera de darrera del carrer de Sant Bartomeu per tal de desaiguar-hi aigües de quadres i femers que suposaven un perill per a la salut pública. En el camp més cultural el Consistori va gestionar el que es fes un curs de gramática catalana de nivell mitjà. També hi va haver una subvenció pel poeta Joan Nuri per cobrir les despeses d’impressió del llibre titulat “Del cor i del seny”.

Fonts

-Llibre d’actes dels plens de l’Ajuntament de Torelló del 1934 al 1936. PUJOL i BASCO, Ramon: Història de la postguerra. Torelló 1939-1950. Moià, Grafiques Ister, 1991. SOLÀ, Fortià, Pbre: Història de Torelló. Barcelona, Grafiques Marina S.A., 1948.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra