Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Olost

Tendència política: UGT

Mandat: 1936-1938

Altres càrrecs: Durant bona part del període de la guerra civil fou també membre de la Comissió de Seguretat i Defensa i de la Comissió de Cultura.

 

Francesc Oriol i Pont

Temps a l'alcaldia

Fou designat com a alcalde el 18 d’octubre del 1936, és a dir, durant els primers mesos de la guerra civil, i cessà el setembre del 1938 perquè s’havia d’incorporar a l’anomenat “Parques y talleres del ejército”. Evidentment, era l’exèrcit de la República.

Obra de govern

L’Ajuntament presidit per Francesc Oriol rebutjà que es concedís a Santa Creu de Jutglar la condició de submunicipi. Pel febrer del 1937 es va sol•licitar a la Generalitat una subvenció per a la creació de tres escoles i el maig d’aquell mateix any se’n sol•licità una altra per arranjar la plaça 14 d’abril, ja que d’aquesta manera es contribuiria a reduir l’atur forçós que patia el municipi. Es van posar algunes multes per la venda de vadells sense l’autorització del Conseller de proveïments. L’abril del 1938 el Consistori comprà un miler de segells de la Creu Roja Espanyola. L’agost del 1937 s’acordà construir una font per abastir d’aigua potable el carrer de Sant Adjutori.

Fonts

BLANCH i DACHS, Rafael: Olost. Història i històries. Narrades per un home del poble. Edició. Ajuntament d’Olost, 2003. -Llibre d’actes dels de l’Ajuntament d’Olost: 28/8/1933-24/1/1938. -Llibre d’actes dels de l’Ajuntament d’Olost: 8/2/1938-15/1/1940.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra