Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Prats de Lluçanes

Tendència política: ERC

Mandat: 1937

Altres càrrecs: Va entrar a formar part de la Corporació municipal com a regidor e el 23 d’agost del 1937 en substitució del regidor Josep Rovira i Viñolas, el qual s’havia hagut d’incorporar al front. Fou nomenat com a responsable per tenir cura de l’Hospital municipal

 

Francesc Canal i Juvanteny

Temps a l'alcaldia

Elegit com a alcalde pel desembre del 1937.

Obra de govern

Pel febrer del 1938 el consistori envià una comissió en representació de l’Ajuntament per tal que es traslladés a Barcelona per intentar de resoldre el greu problema de l’enviament de proveïments pels refugiats de les zones de guerra que s’havien allotjat a Prats de Lluçanès. També lligat al tema de la precarietat dels productes bàsics en aquella situació de guerra, que ja feia un any i mig que durava, es decidí fer una revisió exacta de les targes de racionament per tal de saber el nombre exacte de quilos de farina que calia en el municipi d’acord amb l’augment de població arran de l’arribada de més refugiats.

Fonts

-Llibre d’actes dels Plens de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès: 25/11/1935-28/2/1938. GORCHS i FONT, Anna: Prats de Lluçanès 905-2005. Cronologia de 1.100 anys d’història. Prats de Lluçanès, Edita l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, 2006.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra