Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Prats de Lluçanes

Mandat: 1934-1936

 

Manuel Deig i Erra

Temps a l'alcaldia

Fou elegit alcalde pel febrer del 1934 després de les segones eleccions municipals de la Segona República celebrades el mes anterior. Fou alcalde des del febrer del 1936 després de les eleccions a Corts i cessà en els primers mesos de la guerra civil.

Obra de govern

Atès que, a parer de l’Ajuntament, les escoles existents es trobaven en molt mal estat, de manera que algunes d’elles estaven fins i tot instal•lades a la casa de la vila, s’acordà acollir-se a les subvencions que atorgava l’Estat per construir escoles. Així es posà sobre la taula el projecte de construir un grup escolar de 12.000 pessetes per grau. El Consistori nomenà a tal efecte un arquitecte veí de Barcelona. En relació a l’ensenyament també l’Ajuntament constribuí amb diners a donar importància a aquest àmbit adquirint premis per als nois i les noies que destaquessin en els exàmens a les escoles. S’acordà la compra de cent làmpades pel tal de disposar-ne de cara al manteniment de l’enllumenat públic. Com a resposta a una queixa concreta trobem que davant les protestes dels veïns per les males olors provinents de la venda de peix a la plaça d’en Prat de la Riba s’acordà traslladar l’esmentada venda a uns immobles determinats del carrer d’orient.

Fonts

-Llibre d’actes dels Plens de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès: 25/11/1935-28/2/1938. GORCHS i FONT, Anna: Prats de Lluçanès 905-2005. Cronologia de 1.100 anys d’història. Prats de Lluçanès, Edita l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, 2006.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra