Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Manlleu

Mandat: 1936-1937

Altres dades vitals: El fet de jugar a futbol sembla que el va fer venir a Manlleu, ja que ell era d’origen murcià.

 

Maties Conesa

Temps a l'alcaldia

Fou elegit alcalde pel maig del 1936, és a dir, dos mesos abans d’iniciar-se la guerra civil, i cessà l’octubre del 1937. Va haver de plegar d’alcalde arran de les fortes critiques que se li formularen des de la CNT.

Obra de govern

Ateses les necessitats de circulació de moneda s’aprovà posar en circulació moneda per valor d’una pesseta. L’octubre del 1936 l’Ajuntament va canviar tot un seguit de noms de carrers amb connotacions religioses per altres denominacions. A tall d’exemples trobem que el carrer de Sant Domènec passà a anomenar-se Salvador Seguí, el carrer de Sant Pau es digué Francesc Ascaso, el carrer de Sant Ferran s’anomenà de la independència, la plaça Fra Bernardí es va dir plaça de la llibertat,... Durant el mandat de Maties Conesa com a alcalde, concretament el mes de febrer del 1937, s’aprovà la municipalització de l’abastament d’aigües que explotava l’empresa anomenada “Societat d’Aigües Potables S.A.”, de l’empresa “Gas Mansana SA”, i de les activitats de l’empresa “Productos Lácteos SA”.

Fonts

ALBAREDA, Joaquim; BURGAYA, Josep; CAMPRODON, Jordi et al.: Manlleu. Aproximació a la història, l’entorn, l’economia i l’estructura territorial. Vic, EUMO Editorial, 1990. CASANOVAS i Prat, Josep: La cooperativa de Manlleu: cent any d’història. La Cooperativa Mútua de Pa i Queviures (1903-2003). Vic, Eumo Editorial, 2004. DOMÈNECH, Immaculada i VÁZQUEZ, Federico: La repressió franquista a l’àmbit local. Manlleu (1939-1945). Barcelona, Editorial afers, 2003. GAJA i MOLIST, Esteve: El Manlleu dels anys trenta (1930-1931). Manlleu, Caixa de Manlleu, 1988. GAJA i MOLIST, Esteve: La Guerra civil a Manlleu. Manlleu, Gràfiques Manlleu, 1979. -“La veu del Ter” (1929-1934). -Llibres d’actes dels plens l’Ajuntament de Manlleu de l’abril del 1931 al gener del 1939.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra