Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Roda de Ter

Mandat: 1931

 

Francesc Castanyer i Serra

Temps a l'alcaldia

Va ser alcalde accidental des del juliol del 1931 a l’octubre d’aquell mateix any, ja que Jaume Riera va tornar altre cop a presidir el Consistori.

Obra de govern

Durant els pocs mesos en els que Castanyer estigué com a alcalde cal destacar que es continuà buscant l’acord per la municipalització del transport públic entre Santa Maria de Corcó i Vic amb els municipis afectats. Concretament, l’Ajuntament de Vic, a l’igual que poques setmanes abans ho havia fet el de Santa Maria de Corcó, expressà estar d’acord amb l’esmentada municipalització. Precisament, la Junta Provincial de Transports aprovà el setembre del 1931 transferir la línia Vic-Santa Maria de Corcó a favor de l’Ajuntament de Roda. Pel que fa al subministrament d’aigua, que com ja hem anat veient era un dels temes que preocupaven durant aquests anys a molts ajuntaments, s’aprovà la construcció de diverses fonts públiques. S’acordà de construir-ne a la bifurcació dels carrers Costa del Ter i General Carbó, a prop de cal Gendre, al carrer del Pont, a la plaça Catalunya i al carrer Major.

Fonts

-Llibres d’actes del Ple de l’Ajuntament de Roda de Ter del 1931 al 1936. OLLICH i CASTANYER, Imma; OCAÑA I SUBIRANA, Maria; RAMISA i VERDAGUER, Maties; DE ROCAFIGUERA i ESPONA, Montserrat: A banda i banda del Ter. Història de Roda. Vic, EUMO Editorial, 1995.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra