Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Olost

Tendència política: Esquerrana

Mandat: 1933-1934

Altres càrrecs: Va ser el segona tinent d’alcalde des del febrer del 1934.

 

Joan Asperó i Cirera

Temps a l'alcaldia

Fou designat alcalde el maig del 1933 quan es constituí una Comissió Gestora i cessà pel gener del 1934 després de les segones eleccions municipals celebrades durant la Segona República.

Obra de govern

Una de les primeres decisions es referia al mal estat de l’escorxador, per la qual cosa es va fer construir un dipòsit per poder fer la neteja amb comoditat, es van emporlanar les parets fins a l’alçada dels penjadors dels xais i es va comprar una manguera, l’espera que més endavant quan hi haguessin més recursos es pogués fer una reforma més a fons. El propietari havia de pagar l’emporlanat, mentre que el Consistori es comprometia a pagar el dipòsit d’aigua i la manguera. Pel que fa als aspectes simbòlics, fou durant l’etapa en la qual Joan Asperó fou alcalde que es comprà un emblema de la República amb bust, una bandera repúblicana i una de catalana per col•locar-ho tot plegat al Saló de sessions.

Fonts

BLANCH i DACHS, Rafael: Olost. Història i històries. Narrades per un home del poble. Edició. Ajuntament d’Olost, 2003. -Llibre d’actes dels de l’Ajuntament d’Olost: 25/9/1927-21/8/1933. -Llibre d’actes dels de l’Ajuntament d’Olost: 28/8/1933-24/1/1938.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra