Cerca ràpida d'alcaldes

 
 
  Inici Directori Cerca   Contacte  
 
tapa

Municipi: Viladrau

Mandat: 1931-1933

Altres càrrecs: També va ser president de la Comissió de Governació coincidint amb l’etapa en la qual ell era batlle.

Ofici: Metge titular i inspector municipal de sanitat.

 

Antoni Ariet i Barberis

Temps a l'alcaldia

Va ser elegit com a alcalde el 18 d’abril del 1931, convertint-se així en el primer alcalde de la Segona República. Cessà en el seu càrrec l’agost del 1933.

Obra de govern

L’11 de juny del 1931 el Consistori presidit per Antoni Ariet aprovà l’Estatut de Mancomunitat entre els Ajuntaments de Tona i de Viladrau per tenir un secretari comú. El 6 d’agost del 1931 s’acordà adquirir un carro-bota que venia l’Ajuntament de Granollers pel valor de 25 pessetes per regar els carrers durant l’estiu. El 7 d’abril del 1932 el Consistori de Viladrau expressà el seu agraïment a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta per haver cedit gratuïtament la pedra necessària per agravar carrers. El 2 de juny del 1932 s’acordà per unanimitat concedir un suport econòmic a l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana. L’agost del 1932 s’acordà per unanimitat adreçar-se al president de la Ponència sobre la divisió territorial de Catalunya per demanarli que Viladrau passés a formar part de la província de Barcelona i al partit judicial de Vic. Els arguments que s’hi exposaven al•ludien a la situació geogràfica de proximitat amb Vic, a les relacions comercials, a les comunicacions, al fet que la força elèctrica la subministrava Vic, a què pel que feia a la beneficència la relació era amb la Casa Caritat de Vic, a què els minyons acostumven a fer el servei a Vic o Granollers o Barcelona, però mai a Girona.

Fonts

-Llibre d’actes dels plens des del 15 d’abril del 1931 al 3 de novembre del 1932. -Llibre d’actes dels plens des des del 17 d’agost del 1937 al 20 de juliol del 1934.

 
  Consell Comarcal d'OsonaUniversitat de VicMemorial Democràtic  
  Alcaldes de la Segona República d'Osona és una web del Consell Comarcal d'Osona  
 
Ombra